Back to All Events

IJSBAD EXPERIENCE!!!

IJSBAD - Experience

Met Kim Padding en Lilian 'Kai' Vrolijk

Vergroten van je levenskracht, levenslust en een bijzondere start van 2018! Yogaseads biedt een life changing workshop aan; de IJsbad Experience.

In de IJsbad Experience nemen we je mee door de basics van de Wim Hof “IceMan” Methode (WHM). Het praktiseren van deze methode brengt je dichtbij je natuur en maakt die helende oerkracht weer in je wakker.

 

WAT GAAN WE DOEN

Omdat het een experience betreft, gaan we eigenlijk zo snel mogelijk de ervaring aan. Tijdens sessie leren we je de 4 belangrijke onderdelen uit de Wim Hof Methode

 

Yoga Slow flow vinyasa yoga toegankelijk voor iedereen (ook als je nieuw bent met yoga);
Opheffen van lichamelijke blokkades, creëeren van een sterk en flexibel lichaam.

 

Breathwork We nemen je mee in de beroemde lichaam-ontzurende ademhalingsoefening volgens de Wim Hof Methode;

Vergroot het zuurstof gehalte in je bloed in korte tijd en zorgt voor een betere balans in je pH waardes (zuurte graad).

 

Mindset Meditatie- en concentratie oefeningen;

Helderheid en daadkracht vergroten.

 

En natuurlijk:

 

Cold Gedenkwaardige ervaring in het ijsbad (indien gewenst natuurlijk);

Perfecte tool voor het trainen van je hart en bloedvaten, een makkelijke en mooie manier om je lichaam ( en geest) weerbaarder te maken.

 

We zullen ook wat vertellen over de theoretische achtergrond die de methode wetenschappelijk ondersteunt. Met name ten aanzien van de bewuste aansturing van je Autonome Zenuwstelsel ( dit werd onmogelijk geacht) en beïnvloeding van het immuunsysteem. Maar uiteindelijk; begrijpen is DOEN!


PERSOONLIJKE AANDACHT

Om jou een zo fijn mogelijke ervaring te bieden krijg je tijdens je ijsbad een één-op-één begeleiding. Om die reden kunnen de groepen maximaal 24 personen betreffen.

 

DE WHM INSTRUCTORS

Lilian en Kim ontmoeten elkaar 15 jaar geleden op de mat. Sindsdien raakte hun levens elkaar op verschillende momenten. In maart begonnen zij ‘toevallig’ beide aan de opleiding tot WHM-Instructor aan de Innerfire academy (www.innerfire.nl). In januari doen zij hun examen tijdens een uitdagende week in Polen.

 

Opgeleid door Wim Hof en Kasper van der Meulen https://mindlift.com/kasper-van-der-meulen/ raakten zij geïnspireerd om hun kennis te bundelen met deze IJsbad Experience als resultaat, bij hun zo geliefde Yogaseads.

 

Lilian ‘Kai’ Vrolijk is ruim 10 jaar yogadocent, holistisch masseur, moeder en levensenthousiast. Met de start van de levens-veranderende opleiding bij Innerfire veranderde ze van kou-kleum tot kou-lover. En helpt ze graag iedereen die maar wil een koud badje in.

 

Lilian doet eigenlijk maar wat; dat wat goed voelt. Wat er toe resulteerde dat haar mantra "heerlijk leven" is geworden. En elke krachtige methode die helpt om die levenslust, power en oeroude kracht van selfhealing te vergroten, die moet toch gedeeld worden?

 

Kim Padding volgt 15 jaar yoga als leerling en dat is hoe zij zichzelf ook ziet,  leerling aan de ‘University of Life’. Er is altijd nog wat te leren!
Kim, werkzaam als coach, trainer (hormoonfactor) neemt deze yogalessen mee in haar werk.

 

Haar levens- en werkervaring samen met de WHM hebben een belangrijke rol gespeeld in haar eigen proces van lichaamsacceptatie en daarmee begeleid zij nu als lichaamsactivist ook andere vrouwen.
Killerbody of Loverbody? Just love YOUR body!

 

WAT NEEM JE MEE:

Arriveer in comfortabel zittende kleding ( denk YOGA!)  en neem mee; badkleding, handdoek, evt badjas e/o badslippers en warme sokken.

Mocht je je niet gemakkelijk voelen in badkleding, in dunne kleding (legging/korte broek en shirtje) is de ervaring net zo bijzonder.

 

HOE KAN JE JE VOORBEREIDEN:

Wil je de kou echt kunnen omarmen straks? Start dan nu al met koud afdouchen in de morgen. Hier kun je al heel veel leren van de reactie van je lichaam op kou. Wanneer je nog niet gewend bent om koud af te douchen, zul je de eerste keren schrikken en zal je adem omhoog richting je keel schieten. Blijf onder de douche staan tot je je ademhaling onder controle hebt. Als meteen helemaal koud je te heftig is, kun je het ook rustig opbouwen door eerst je voeten en handen onder de koude douche te houden en dan langzaam de rest van je lichaam onder het koude water te houden. Je zult al snel vooruitgang merken!

 

OOK NOG BELANGRIJK:

De middag zal in een veilige en ontspannen sfeer verlopen. Je volgt de workshop omdat JIJ dit wilt, luister dus goed naar jezelf. Alles wat je doet gebeurt op eigen risico.
Het IJsbad zelf is altijd optioneel, een absolute aanrader maar zeker niet verplicht. Laat je niet opjagen door de groep. Jij bent hier voor jezelf, luister naar je lijf en verstand!

 

Heb je last van hyperventilatie, hartproblemen of onder medische behandeling overleg dan eerst met je behandelend arts en meld het ook nog bij Lilian of Kim bij aanvang.

Iedereen kan deelnemen maar soms in een iets aangepaste versie.

 

DATUM : Zondag 28 januari

TIJD: 13.00-17.00

PRIJS: €89,-

 

TOCH NOG VRAGEN? Mail met info@yogaseads.nl/  ijsbad@hartwerkers.nu

Later Event: February 9
BEGINNERS WORKSHOP