Back to All Events

MINDFULNESS CURSUS


Cursus Mindfulness door Ruurd Mosterd

Voor het eerst wordt er bij Yogaseads een cursus mindfulness aangeboden door Mindfulness trainer Ruurd Mosterd van Gezond aan Zee. Ruurd is trainer / coach met een holistische werkwijze bij Gezond aan Zee op Scheveningen.

Mindfulness is een training om de aandacht, focus en concentratie te richten op het hier en nu. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaan John Kabat-Zinn. Wereldwijd wordt deze manier ingezet om te stress te reduceren, depressieve mensen te behandelen, kinderen in achterstandswijken te helpen etc.

Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mindfulness effectief is voor zowel een ‘normale’ populatie als bij groepen in een theapeutische setting. Mindfulness laat zien dat de kwaliteit waarop iemand naar zichzelf en de wereld kijkt verbeterd. Er zijn positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren bij mensen die een cursus Mindfulness doen.

Mindfulness kan ingezet worden bij mensen met een grote verscheidenheid aan ‘problemen’ zoals stress, slaapproblemen, verminderd immuunsysteem, slechte concentratie en (chronische) pijn. Mindfulness wordt steeds meer ingezet in de zorg, bedrijfsleven, topsport, scholen etc.

Cursus

De cursus is een zevendaagse training van 2 uur per sessie (uitzondering van 1 sessie die  4 uur duurt). In een groep van maximaal 10 personen wordt de cursus aangeboden door Mindfulnesstrainer Ruurd Mosterd. De deelnemers leren diverse meditatie technieken om aandacht en concentratie te trainen. Tevens zullen de deelnemers dagelijks tijd in ruimen om thuis te mediteren.

MEER WETEN? KOM NAAR DE INFORMATIE BIJEENKOMST!

Voor geinteresseerden organiseert Ruurd een informatie bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertelt Mindfulness trainer, Ruurd Mosterd,over deze doeltreffende cursus die hij gaat geven.

DATUM INFORMATIE BIJEENKOMST:  dins 17 april  17.30-18.30, bij Yogaseads

DATA MINDFULNESS CURSUS:

6 woensdagen van 14 - 16u (25 april, 2 mei, 16 mei, 23 mei, 13 juni, 4 juli) +

zondag 8 juli van 11 - 15u (incl. lunch)

Locatie: Yogaseads

KOSTEN :

Deze cursus heeft een speciaal gereduceerd tarief van €250 euro voor zeven bijeenkomsten.

Deelnemers: 6 - 10 deelnemers

 

Earlier Event: March 31
DETOX WEEK
Later Event: April 30
VIKTOR VAN DER KLIEJ