Back to All Events

Mindfulness meditation & Yin yoga


Mindfulness meditatie leert je om op een andere manier met stress, spanning, angst en piekeren om te gaan. Het leert je meer met aandacht te leven en helpt  om meer balans te ervaren in je dagelijkse leven. Het is een inzichtmeditatie afkomstig uit de dhamma, de leer van Boeddha. Iedereen kan het doen. Het is namelijk helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is nieuwsgierigheid naar jezelf en de wil om ingesleten patronen van je gedrag te willen veranderen. Hiervoor is het allereerst nodig om aandacht te ontwikkelen. Om te leren kijken naar jezelf zonder meteen een oordeel te vormen. Zo kun je zien en voelen wat er plaatsvindt in je lichaam, in je gedachten en welke gevoelens dit veroorzaakt. Zo ontwikkel je een bepaalde wijsheid die als een richtingaanwijzer werkt voor hoe je wilt zijn wilt handelen.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga, die Indiase en Chinese filosofie met elkaar verbindt. Tijdens de Yin lessen stimuleren we het bindweefsel door gedurende 3 tot 5 minuten een zittende of liggende houding aan te nemen waarbij we druk of rek aanbrengen op bepaalde punten. De spieren dienen eerst zoveel mogelijk ontspannen te zijn, om een rek te kunnen laten ontstaan in het bindweefsel. De punten waarop druk of rek aangebracht worden liggen op de meridianen (energiebanen) in het lichaam. Deze energiebanen houden weer verband met onze organen, welke op hun beurt weer verband houden met emoties. Met deze vorm houd je je bindweefsel en organen gezond en leer je omgaan met weerstand in je lichaam en geest.

In deze 4 weekse Mindfulness meditatie en Yin yoga serie besteden we elke week aandacht aan:

Theorie mindfulness meditatie

Mindfulness practice

Ademhalingsoefeningen: ujjayi breath & 9 clearing rounds

Yin practice & stimulering meridianen en organen

Reflectie en luisteroefeningen

 

Datum: zondag 2, 9, 16 en 23 september van 19.00 – 21.00

Teacher: Barbara van Dortmond

Kosten: €65 voor leden €75 voor niet leden

 

Je kunt je opgeven via info@yogaseads.nl