Intentie

Zo, daar zit je, op je mat. En dan mag je je intentie zetten voor deze practice. Eerst even diep ademhalen, en weer uit. Het eerste dat in je gedachten opkomt, is vaak het beste, want direct afkomstig uit je hart. Vooral niets willen veranderen daaraan, dus. Een intentie stuurt je gedachten en je aandacht tijdens de les en daar gaat het om.

Is het ‘balans’, of ‘loslaten’? Is het misschien ‘geduld’ of ‘compassie’? Is het iets voor jezelf, of voor een ander? Mijn intentie was een tijd lang ‘Een baby voor Barbara’. Dat kwam dan als eerste in me op. Tot ik er ineens van langs kreeg.. qua gezondheid. Die baby moest dus helaas nog even wachten, want mijn intenties gingen weer over me, myself & I. ‘Gezondheid graag’ of, nadat niets hielp, ‘accepteren wat er is’. Het goeie van een intentie is, dat het jouw wens van het moment is, precies dat wat je nodig hebt. De energie in je lichaam en geest werken samen richting die intentie.

Maar goed, de volgende keer dat je op de mat zit komt er niets diepgaands in je op en moet je het doen met ‘niet zo stressen’ of ‘niet aan boodschappen denken’. In dat geval herinner ik mezelf eraan dat het woordje ‘niet’ niet bestaat in het universum. En dan spreek ik mezelf heel even toe, om een nieuwe intentie te zetten, gewoon als cadeautje voor mezelf. ‘Dankbaarheid’ bijvoorbeeld, of ‘zachtheid’. Ja, vooral iets positief, zo aan het begin van de les. Adem in, adem uit.