Seads

blog seads.jpg

Soms piept een zaadje binnen no-time boven de grond, terwijl het op water en brood leeft. En soms moet een zaadje heel veel water, zon, liefde en aandacht krijgen, voordat het een beetje wil groeien. Zo is het ook met yoga.

Als je jouw yoga-zaadje plant, krijg het de kans om te groeien. Je voelt dat je met veel liefde en aandacht de houdingen leert kennen, en dat je verslaafd raakt aan dat tintelende gevoel in die laatste houding, de best uitvinding ooit, shavasana. Soms lijkt het vanzelf te gaan en kom je in een flow, de ene houding vloeit dan over in de andere. Moeiteloos.

Maar soms voel je dat je gewoon geen spieren hebt op de plekken waar ze horen te zitten, en zak je als een pudding in elkaar. Dan heeft dat zaadje even wat meer aandacht, rust, liefde en acceptatie nodig.

Dat vind ik zo mooi aan yoga. We zijn gewoon allemaal zaadjes die niks anders kunnen dan groeien. Soms hard, soms zacht.